Mit tartogat a jövő év a nyugdíjasoknak?

Mit tartogat a jövő év a nyugdíjasoknak?

EZT TARTOGATJA A JÖVŐ ÉV A NYUGDÍJASOKNAK! Érdemes tudni róla!

Részletek itt :

Hirdetés:

Mit tartogat a jövő év a nyugdíjasoknak?

– 2010 óta alapszabály, hogy a nyugdíjaknak meg kell tartaniuk az értéküket, vagyis legalább annyival nőniük kell a járandóságoknak, amennyivel az adott esztendőben romlik a pénz értéke. Mivel jövőre háromszázalékos inflációval számolunk, a nyugdíjak 2018-ban legalább három százalékkal emelkednek majd. Ezenfelül az idősek számíthatnak úgynevezett nyugdíjprémiumra is. Az összeg kifizetése akkor kerülhet szóba, ha a gazdaság megfelelően teljesít, ha a növekedés nagyobb mértékű. Erre – a jelenlegi helyzet alapján – nagy esély van, így már most elkülönítettünk 32 milliárd forintot arra, hogy 2018 végén egyszeri juttatást kaphassanak a nyugdíjasok. Az a célunk, hogy a gazdaság jó teljesítményéből mindenki részesedhessen.

Hirdetés:

Vissza kell térni a korábbi nyugdíj-megállapítási szabályokhoz – sürgette az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Korózs Lajos szerint a korábbi, úgynevezett svájci indexálás alapján idén 1,6 százalék helyett 3,2 százalékkal nőhettek volna a nyugdíjak.

Emlékeztetett arra, hogy a Magyar Nemzeti Bank várakozásai szerint 2,4 százalék lesz 2017-ben az infláció.

Szerinte a kormány átveri a nyugdíjasokat, mert pontosan tudja, hogy nagyobb lesz az infláció, mint a nyugdíjemelés mértéke.
Tíz hónapig, novemberig a nyugdíjasok hiteleznek a kormánynak – mondta, megjegyezve: akkor kell a nyugdíjemelés és az infláció mértéke közötti különbséget visszamenőlegesen kifizetni a nyugdíjasoknak.

Kitért arra, hogy szerinte nem Erzsébet-utalványban, hanem készpénzben kellett volna a nyugdíjasoknak tavaly év végén tízezer forintot adni.

A cikk forrása: palyazatfigyelo.info

Hirdetés:

Hasonló cikkek: