JOGVISZONY IGAZOLÁS A NYUGDÍJHOZ! MUTATJUK MILYEN DOKUMENTUMOKAT ÉRDEMES MINDENKÉPPEN IDŐBEN BESZEREZNI!

JOGVISZONY IGAZOLÁS  A NYUGDÍJHOZ! MUTATJUK MILYEN DOKUMENTUMOKAT ÉRDEMES MINDENKÉPPEN IDŐBEN BESZEREZNI!

Hiányzó munkakönyvek, katonakönyvek, munkáltatói szerződések a nyugdíj intézéséhez Ön szerint megvan minden okmánya: munkakönyv, TB igazolvány, katonakönyv és egyéb munkáltatói igazolások (még a jogutód nélkül megszűnt cégektől is), amelyek az évek elmúltával nehezen vagy egyáltalán nem szerezhetők be?

Hirdetés:


Hirdetés:

Érdemes tehát elgondolkodni azon, hogy ami igazolásként MOST sem lelhető fel, az évek, sőt évtizedek elteltével sem lesz elérhető. Gondoljunk akár egy költözésre, egy katasztrófa helyzetre (árvíz, tűzvész) vagy egyéb számtalan technikai problémára. Az általános napi tapasztalatom után, kötelességem felhívni a figyelmét, hogy a hivatal nyilvántartása sok esetben téves, hiányos vagy megsemmisült. A jogviszony igazolás viszont korra, nemre való tekintet nélkül kérhető az Országos Egészségügyi Pénztártól, és az mindenkinek a saját érdeke! -írja a http://www.nagyszuloklapja.hu

Jogviszony igazolás nyugdíjhoz ­ miért éri meg beszerezni már időben?

1. az első munkaviszony kezdetektől (jelenleg 2015.12.31­ig) tartalmazza az Ön összes jogviszonyát, és azt a tényt, hogy a munkáltatók milyen bérrel jelentette be Önt 1988.01.01­től 2015.12.31­ig;

Hirdetés:

2. Hazánkban az összes társadalombiztosítási ellátás igénylése során felhasználható: ­ évek múlva is bizonyító erejű (iratok csatolása nélkül is); ­ ezen igazolással igényelhetik többek között a felsoroltakat: Álláskeresési járadékot, gyest, családtámogatási ellátásokat, táppénzt, stb.; hazai és nemzetközi nyugellátást ­ ezen belül saját jogú, és hozzátartozói ellátást ­ (özvegyi nyugdíj­ és árvaellátást, szülői nyugellátást, stb.).

3. Számtalan esetben fordul elő, hogy az igénylő, illetve a hozzátartozó, a nyugdíjba vonulás vagy a hozzátartozói igény előterjesztése időpontjában szembesül a hivatal hiányos, téves, megsemmisült nyilvántartásával. Ebben az esetben az igénylőt kötelezik a kért iratok, igazolások, bemutatására, felkutatására, egy viszonylag rövid határidő megjelölésével. A jogviszony igazolás ilyen esetben is felhasználható, tekintettel arra, hogy a nyugdíjba vonulás időpontjában a munkaviszonyt meg kell szüntetni.

4. Ha az igénylő nem rendelkezi előzményként jogviszony igazolással, illetve szolgálati idő megállapítással, ebben az esetben, nyugdíj előlegben sem részesülhet, és a nyugdíj megállapítás folyamata akár egy évig is elhúzódhat.

Szerző: Szatmáry Tünde Katalin

Forrás : http://www.nagyszuloklapja.hu

A cikk forrása: nyugdij.info

Hirdetés:

Hasonló cikkek: