Ennyit vesznek el jövőre az átlag nyugdíjasoktól!

Ennyit vesznek el jövőre az átlag nyugdíjasoktól!

A kormány 25 ezer forintot vesz el az átlagnyugdíjastól
Kisebb lesz a nyugdíjemelés az infláció által indokoltnál, havonta 2.000, éves szinten pedig  közel 25 000 forinttal lesz.

Hirdetés:

Szponzorát linkek:

Hirdetés:

A 0,9%-os nyugdíjemeléssel  a kormány 66 milliárd forintot von el a nyugdíjasoktól. Ezeket a számokat  a Párbeszéd kalkulálta ki,ezzel is szeretnék jelezni, hogy sokkal előnyösebb lenne az idősek számára a differenciált nyugdíjemelés.-írj a 24.hu
Tordai Bence szóvivő arról beszélt, hogy a januári 0,9%-os emelés az átlagnyugdíjaknál csupán ezer forintot jelent,ehhez képest ha  a  2,6%-os inflációnak megfelelő emelést hajtanák végre, akkor  több mint háromezer forint lenne az emelés mértéke.
Annak ellenére, hogy  a nyugdíjkasszában többlet halmozódott fel és a költségvetési hiány is jóval  kisebb a vártnál,  mégis a kormány visszatartja az idős embereknek járó 66 milliárd forintot.
Arra is emlékeztetett a  Párbeszéd, hogy  sajnos jelenleg több tízezer olyan idős ember van, akinek sem éri el  a jövedelme az 50 ezer forintot, a differenciált, azaz a kisnyugdíjasokat jobban támogató  nyugdíjemeléssel viszont  jobban járna például az a több mint 1,3 millió ember is, akinek ma nem éri el a 100 ezer forintot sem a járandósága.
A Kormány.hu oldalon megjelent rendelettervezet szerint januártól a havi nyugellátás összege, csak  az idén tavasszal elfogadott költségvetési törvényben meghatározott mértékkel, 0,9 százalékkal növekszik, annak köszönhetően, hogy ekkora inflációval számolt tavasszal elfogadott költségvetésben a kormány, a jelek  szerint túl optimistán, mert a Magyar Nemzeti Bank is 2,3 százalékra teszi az inflációt.
A Nyugdíjasok Országos Szövetségét is megdöbbentette  a csekély mértékű,  0,9 százalékos nyugdíjemelés, egyenesen  felháborítónak nevezte a szövetség elnöke, hogy a kormány a rendszerváltás utáni időszak legalacsonyabb nyugdíjemelését ígérte. Ugyanakkor  felháborítónak és értelmetlennek tartotta a szövetség Varga Mihály bejelentését, arra hivatkozva, hogy a hátralévő hónapok valóságos gazdasági, politikai folyamataival 8 hónappal korábban lehetetlen számolni.
Orbán matekja Kétharmadnak nem jön be
Az ellátás reálértékének megőrzéséről nem kevesebbszer, mint háromszor írt a kormányfőnek a nyugdíjemelésről a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetsége. Azt kérték, hogy a nyugdíjemelés ne legyen egységes, hanem függetlenül járandóságától, az országos átlagnyugdíjra jutó emelést kapja mindenki forintosítva.
Csak az utolsó levelükre kaptak  egy elutasító választ, ugyanis . A kormány nem értett egyet a javaslatukkal, arra hivatkozva, hogy mivel az ellátás összege arányos az aktív évek alatt befizetett összeggel, ezt a korrekciót nem bírná el a rendszer. Cáfolták, természetesen  a statisztikai hivatal adataira hivatkozva, hogy nem őrzik meg reálértéküket a nyugdíjak, mert öt év alatt 8,4 százalékos volt az emelkedés mértéke .
Az öregségi nyugdíjak kétharmadánál csökkent a reálérték, a   somogyi nyugdíjasok szerint, amin nem változtat a százalékos „egyenemelés”, véleményük szerint torz képet mutatnak a statisztikák, mert azt növeli az is, hogy ugyanúgy az átlaginflációval számolt átlagemelést kapják, azok, akiknek magas a nyugdíjuk, mint akik átlag alatti nyugdíjat kapnak.
Forrás : http://24.hu

Hirdetés:

Hasonló cikkek:

Leave a Comment