BAJ VAN A NYUGDÍJAKKAL! TÖBB SZÁZEZER MAGYAR NYUGDÍJAS NYUGDÍJÁNAK ÖSSZEGÉN VÁLTOZTAT A A LEGFRISSEBB TÖRVÉNYJAVASLAT!

BAJ VAN A NYUGDÍJAKKAL! TÖBB SZÁZEZER MAGYAR NYUGDÍJAS NYUGDÍJÁNAK ÖSSZEGÉN VÁLTOZTAT A A LEGFRISSEBB TÖRVÉNYJAVASLAT!

NAGYON NAGY A BAJ A NYUGDÍJAKKAL – KOMOLY VÁLTOZÁSRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNYJAVASLATOT NYÚJTANAK BE! TÖBB SZÁZEZER NYUGDÍJAS NYUGDÍJÁT ÉRINTI!

Hirdetés:

Az LMP ismét kezdeményezi a minimálnyugdíj 50 ezer forintra emelését!

Az LMP ősszel ismételten törvényjavaslatban kezdeményezi a minimálnyugdíj 28.500 forintról 50 ezer forintra emelését.

Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta, az LMP tavasszal már benyújtott egy hasonló indítványt, amelyet akkor a kormánytöbbség a gazdaság teljesítőképességének határaira hivatkozva nem támogatott.

Hirdetés:

Ez azért is elfogadhatatlan, mert a kabinet néhány hónapja szintén a gazdasági mutatókra hivatkozva lehetővé tette, hogy az állami cégvezetők fizetése 4-5 millió forintra emelkedhessen – fejtette ki az LMP politikusa, hozzátéve, jelenleg több mint 70 ezer nyugdíjas járandósága nem éri el a 70 ezer forintot, míg a nyugdíjasok kétharmada, mintegy kétmillióan havi 120 ezer forintnál kevesebből kénytelenek élni.

Schmuck Erzsébet emellett ismételten szólt arról, hogy igazságtalannak tartják a nyugdíjemelések jelenlegi gyakorlatát, mivel az kisebb összegű változást jelent a kevesebb nyugdíjjal rendelkezőknek.

Az LMP ezért vagy minden nyugdíjasnak egyenlő összegű, vagy a kisebb járandóságot kapóknak magasabb arányú növelést tartana szükségesnek – tette hozzá. Forrás : MTI

A cikk forrása: nyugdij.info

Hirdetés:

Hasonló cikkek: